Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Workshop ''Saxofoon in de lichte muziek''
2015-04-20 - Plaats:Kudelstaart


Maandag 20 april organiseert Le Monde Saxophones een workshop te Kudelstaart (een locatie grenzend aan gemeente Aalsmeer en Uithoorn) met als thema “de saxofoon in de lichte muziek”. 
 
Deze workshop staat o.l.v. Ben Rodenburg (o.a. vaste saxofonist bijBakermat), het betreft een actieve workshop waarin de rol van de saxofoon in de moderne muziek behandeld wordt.
In de huidige, moderne muziek is de saxofoon bijzonder populair in verschillende settingen als Bakermat, Klingande, en in de verschillende blazerssecties bij popconcerten en TV Shows.
Naast deze voorbeelden komen verschillende aspecten aan bod zoals toonladders, improvisatie, sound, setup, apparatuur en special effects.
Een belangrijk gedeelte van de workshop bestaat uit (eenvoudige) improvisatie, enige kennis van en affiniteit met lichte muziek, akkoorden, en toonladders is dus wel wenselijk. 
Daarnaast wordt aandacht besteed aan het schrijven en spelen van eenvoudige, pakkende thema’s en de verschillende opnametechnieken.
 
Deelnemers krijgen vooraf enige informatie toegestuurd m.b.t. de akkoorden en thema’s die behandeld worden zodat men dit vooraf kan voorbereiden.
 
Ben Rodenburg (1988) is geboren in Rotterdam en begon op zijn 9e met het spelen van saxofoon. Na het afronden van de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam heeft hij op de jazzacademie van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) zijn saxofoonstudie vervolgd.
Tijdens zijn studie is hij altijd actief geweest in het popcircuit. 
Vanaf 2009 tot 2011 was hij vast bandlid vanWaylon (bekend van Wicked Way, The Common Linnets) en tourde hij door binnen- en buitenland. 
Ben is tevens een veel gevraagd sessiemuzikant en heeft gespeeld met o.a.: Alain ClarkWolter KroesVan VelzenEdsilia RombleyShirma Rouse
Daarnaast heeft hij voor X Factor, SBS en verschillende binnenlandse en buitenlandse artiesten veel studiowerk gedaan.
Vanaf 2013 is hij vaste saxofonist van Bakermat (bekend van zijn internationale hit One Day - Vandaag) met wie hij over de gehele wereld concerten verzorgt, van Duitsland tot Spanje, van Australië tot Amerika. 
Naast Bakermat heeft Ben met andere internationaal bekende Dj’s mogen samen werken zoals o.a. Lucien FoortRoogErick EShermanologyThomas Jack,Dimmi, De Hofnar. 
Op dit moment is Ben één van de meest toonaangevende saxofonisten in de Dance industrie.
 
De locatie waar deze workshop wordt georganiseerd is Dorpshuis ’t Podium, Kudelstaartseweg 239, 1433 GH Kudelstaart.
Aanvang 19.30 uur, de avond wordt omstreeks 22.30 uur afgesloten.
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen slechts € 10,-, let op: Het maximum aantal deelnemers is begrensd, meld je dus snel aan!
 
Neem voor meer informatie contact op met B.I.N. (+31 182 644000 / info@lemondesaxophones.com) , klik hier  om jezelf on-line aan te melden!

  |  
realisatie: oscreative