Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Selmer Klarinetdag Ittervoort o.l.v. Roeland Hendrikx
2015-11-07 - Plaats:Ittervoort


Blaasinstrumenten Import Nederland organiseert i.s.m. Muziekcentrale Adams op zaterdag 7 november een Selmer Klarinetdag in Ittervoort.

 

Deze dag staat o.l.v. Roeland Hendrikx (o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent Conservatorium Maastricht en Lemmensinstituut Leuven, soloklarinettist Nationaal Orkest van België), en is geschikt voor klarinettisten vanaf muziekschoolniveau B/C of met 4 jaar of meer speelervaring.

Belangstellenden kunnen zich op zowel Eb, Bb, Alt, Bas, Contra Alt- en Contra Basklarinet aanmelden.

Uiteraard zijn ook musici die op een ander merk klarinet spelen dan Selmer van harte welkom!

 

De gehele dag staat in het teken van de klarinet, Roeland Hendrikx heeft een speciaal programma uitgewerkt waarmee alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen.

Gedurende de dag worden onderwerpen als ademhaling, embouchure, klank, intonatie, (moderne) speeltechnieken, samenspel, rieten, mondstukken, etc. etc. behandeld.

De deelnemers hebben tevens de mogelijkheid vooraf zelf specifieke items door te geven die men tijdens deze dag graag behandeld wil hebben.

Met alle deelnemers zal tevens een clarinetchoir samengesteld worden, hiervoor is een gevarieerd repertoire samengesteld waarbij de behandelde onderwerpen aan bod komen.

De benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.

Dit belooft een bijzonder interessante, leerzame en leuke dag te worden!

 

Roeland Hendrikx studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, hij volgde masterclasses bij grote klarinettisten in o.m. Canada, Engeland en Frankrijk.

Sinds 2003 is hij solo-klarinettist van het Nationaal Orkest van België, van 1998 tot 2003 was hij verbonden aan het Symfonisch orkest van de Munt België. 

In kamermuziek-verband trad hij voor prestigieuze concertreeksen op met vele vooraanstaande musici en ensembles, hij verzorgde talrijke opnames voor Radio 3 en Klara en is regelmatig op de Belgische TV te bewonderen.

Roeland Hendrikx creëert regelmatig Belgische kamermuziek voor klarinet en tracht deze muziek ook te promoten. 

In 2001 won hij de “Jeanne & Willem Pelemansprijs” voor zijn inspanningen ter verspreiding van Belgische muziek.

Ook als solist is hij bijzonder actief; hij werkte samen met Prima la Musica, I Fiamminghi, de Beethoven-academie, het Nationaal Orkest van België, het Vlaams Radio Orkest, het Limburgs Symfonieorkest Maastricht, Frascati Symphonic, de Georgia Philharmonic (VS), het Symfonisch Orkest van Litouwen en het Philharmonisch Orkest van Hagen in Duitsland, het Harmonieorkest van de Gidsen.

In 1998 werd Roeland Hendrikx tijdens het Festival van Vlaanderen Limburg uitgeroepen tot festivalster.

Roeland Hendrikx is tevens hoofdvakdocent klarinet aan het Conservatorium van Maastricht en het Lemmensinstituut te Leuven te Belgiè.

 

Hij geeft regelmatig masterclasses in Japan en de VS zoals aan de “Manhattan School of Music” (New York), de ”De Paul University” (Chicago), “Long Beach University” ( LA), en in Atlanta aan de “Emory University” en “Georgia State University”.

In 2014 richt hij het Roeland Hendrikx Ensemble op, het ensemble spits zich toe op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers met een hoofdrol voor de klarinet.

 

Roeland Hendrikx speelt exclusief op Henri SELMER Paris klarinetten.

 

De Selmer Klarinetdag 7 november vindt plaats bij 

Muziekcentrale Adams

Aziëstraat 17-19

6014 DA Ittervoort

 

Aanvang 10.00 uur, de dag wordt omstreeks 16.00 uur afgesloten.

Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 15,-, ook toehoorders voor deze dag zijn van harte welkom.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met B.I.N. (tel. +31 182 644 000,  info@selmer.nl) of met Muziekcentrale Adams (+31 475560700 info@adams.nl), of klik hier voor het aanmeldingsformulier. 

   |  
realisatie: oscreative