Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Selmer Saxophone Academy
2015-10-18 - Plaats:Utrecht


B.I.N. / Selmer organiseert op zondag 18 oktober de Selmer Saxophone Academy op het HKU Conservatorium te Utrecht.
Deze dag staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden (o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent Conservatorium Zwolle en Utrecht, Nederlands Blazers Ensemble), met ondersteuning van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra
 
 
Tijdens de Selmer Saxofoondagen die we regelmatig organiseren blijkt bij veel saxofonisten de behoefte te bestaan aan een saxofoondag gericht op het hoger niveau.
Hiermee onderscheidt deze Selmer Saxophone Academy zich dan ook van de reguliere Selmer Saxofoondagen: Het niveau dat we van de deelnemers vragen ligt een stukje hoger.
Het repertoire dat deze dag gespeeld
 wordt heeft een hogere moeilijkheidsgraad, en er wordt dieper ingegaan op de materie van het saxofoonspelen waarbij meer specifieke onderwerpen aan bod komen.
 
Naast de standaard onderwerpen als klank, ademhaling, moderne technieken, samenspel, intonatie etc. hebben de deelnemers de mogelijkheid vooraf zelf aan te geven welke aspecten van het saxofoonspel men graag behandeld wil hebben.
Het programma van dit evenement is toegespitst op saxofonisten met minimaal muziekschoolniveau D of 6 jaar speelervaring.
Uiteraard zijn ook musici die op een ander merk saxofoon spelen dan Selmer van harte welkom!
Tijdens de Selmer Saxophone Academy zal met de deelnemers en het ArtEZ/HKU Saxophoneorchestra één saxofoonorkest samengesteld worden.
Hiervoor is nieuw, gevarieerd repertoire samengesteld, de deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd.
Dit betreft muziek zoals bijvoorbeeld Bernstein-Slava, Bach-Toccata and Fugue, Johan van der Linden-Endless Times, Glazunov-Fantasia, Faure-Pavane, en Children of Sanchez.
 
Naast de tutti onderdelen zullen tevens de sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofonisten in aparte groepen verdeeld worden waardoor Johan van der Linden, ondersteund door de leden van het ArtEZ/HKU Saxophoneorchestra, meer aandacht kan geven aan deze verschillende disciplines binnen de saxofoonfamilie.
Johan van der Linden heeft een speciaal programma voor deze dag uitgewerkt waarmee alle belangrijke facetten van het saxofoonspel aan bod komen.
 
Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.
In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. 
Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.
Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.
Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. 
 
Johan van der Linden speelt exclusief op Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).
 
Het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra is een ensemble dat bestaat uit klassieke saxofoonstudenten aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Conservatorium in Utrecht (HKU).
Onder leiding van hun docent Johan van der Linden spelen de vakstudenten jaarlijks een programma van  kamermuziek met uitdagend repertoire.
Verrassende arrangementen, maar ook modern repertoire speciaal geschreven voor dit bekende ensemble.
Kleurrijk, gewaagd, avontuurlijk, bescheiden, briljant en soms een beetje naugthy ...............!
 
De Selmer Saxophone Academy zal zondag 18 oktober georganiseerd worden op het 
Aanvang 10.00 uur, omstreeks 16.00 uur zal de dag worden afgesloten.
 
Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 15,-.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met B.I.N. (tel. +31 182 644 000,  info@selmer.nl) of meld u NU aan via dit inschrijfformulier.

  |  
realisatie: oscreative