Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Saxofoondag De Saxofoonwinkel
2015-11-14 - Plaats:Deventer


Le Monde saxophones organiseert i.s.m. De Saxofoonwinkel een saxofoondag op zaterdag 14 november 2015 o.l.v. Werner Geboers te Deventer.

Werner Geboers zal ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel.
Hierbij ligt een belangrijk accent op de specifieke benadering van de lichte muziek m.b.t. bijvoorbeeld speelwijze en timing.
Bovendien komt het improvisatiespel aan bod, hiervoor is een speciaal werk met ritmesectie als ondersteuning gecomponeerd.
Tijdens de Le Monde saxofoondag zal tevens een saxofoonorkest gevormd worden.
De deelnemers krijgen de benodigde bladmuziek vooraf toegestuurd, zodat iedereen zich kan voorbereiden op deze dag.
De gekozen werken die met het saxofoonorkest zullen gespeeld worden variëren in moeilijkheidsgraad, dit repertoire is vernieuwd t.o.v. eerder georganiseerde saxofoondagen waarmee deze dag tevens interessant is voor musici die al eens eerder aan dergelijke saxofoondagen hebben deelgenomen.
Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom.
Deze dag is aanbevolen voor iedere saxofonist vanaf muziekschoolniveau B of vanaf 3 jaar speelervaring.


Werner Geboers (www.studiowerre.be)  is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij reeds op 9 jarige leeftijd kennis maakte met de saxofoon.
Na zijn studies aan de kunsthumaniora van Hasselt startte hij zijn studie klassieke saxofoon aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon met als optie klarinet en lichte muziek.
Deze klassieke studies vormden de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel aangezien het instrument technisch niet veel geheimen meer voor hem had.
Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche. 
Momenteel is hij verbonden als docent saxofoon én popensemble aan de muziekhumaniora te Hasselt, als docent saxofoon/klarinet aan de muziekacademie te Beringen én als docent saxofoon jazz en lichte muziek in diezelfde academie.
Daarnaast is hij een veelgevraagde gastdocent op de Jeugd en Muziekkampen te Brussel en is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt.
Als uitvoerend musicus is hij regelmatig te zien en te horen in verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre waaronder o.a. het BRT-Filharmonisch orkest en The Golden Bigband. 
Werner maakte gedurende 8 jaar deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a.: Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, The Gibson Brothers en vele anderen.
Momenteel maakt hij deel uit van The Very Bigband, is hij de vaste saxofonist van de formatie achter René Froger en is hij een veel gevraagde gastmuzikant.

De Le Monde saxofoondag op 14 november 2015 vindt plaats bij 

De Saxofoonwinkel

Grote Kerkhof 30
7411 KV Deventer


Kosten voor deelname aan deze dag bedragen slechts € 15,-, ook toehoorders zijn van harte welkom.
Aanvang 10.00 uur, de dag zal omstreeks 16.00 uur worden afgesloten.
Voor meer informatie kan U contact opnemen met B.I.N. (tel.+31 182 644000 of mail (info@lemondesaxophones.com) of De Saxofoonwinkel.

 

Klik hier om u direct aan te melden.


 


  |  
realisatie: oscreative