Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Selmer Presents in Heerenveen
2016-06-04 - Plaats:Heerenveen


BIN/Selmer organiseert op zaterdag 4 juni 2016 bij Van der Glas in Heerenveen een informatieve saxofoon-presentatie.
De presentatie begint om 10.00 uur en zal omstreeks 12.30 uur afgesloten worden.
 
Tijdens deze presentatie zal Johan van der Linden, o.a. docent aan het HKU Utrechts Conservatorium en
ArtEZ Conservatorium Zwolle en internationaal solist, ingaan op de verschillende aspecten van het saxofoonspel.
Er wordt aandacht besteed aan diverse onderwerpen zoals klank, intonatie, embouchure, techniek, en de verschillende mogelijkheden voor het kiezen van je set-up.

Henri SELMER Paris is volop in ontwikkeling en heeft onlangs o.a. het merk “SeleS” en de “Concept” mondstukken geïntroduceerd.
De SeleS instrumenten worden bij Selmer Paris geproduceerd maar wat is het verschil tussen een SeleS en een Selmer saxofoon, wat maakt het verschil tussen een studie- en (semi) professioneel instrument, wat is een goed moment om de overstap te maken van een studiesaxofoon naar een (semi) professionele saxofoon, welke mogelijkheden zijn er op het gebied van mondstukken en wat is hierbij de invloed op klank/speelcomfort/rietenkeuze?
Aan de hand van verschillende voorbeelden, muziekstukken en speelstijlen zal Johan van der Linden verder ingaan op deze onderwerpen.
Uiteraard is het tevens mogelijk Johan van der Linden advies te vragen over specifieke problemen of met hem van gedachten te wisselen over saxofoon gerelateerde onderwerpen.
Hiermee is “Selmer Presents….” bijzonder interessant voor saxofonisten, docenten, dirigenten en bestuursleden van muziekverenigingen.

Tijdens deze presentatie bestaat tevens de gelegenheid de verschillende Selmer instrumenten, inclusief de nieuwe SeleS Axos (op eigen mondstuk) te proberen.
   
Het bijwonen van deze presentatie is gratis, belangstellenden worden wel vriendelijk verzocht zich bij interesse bij Van der Glas aan te melden.

Indien voor deze presentatie het maximum aantal aanmeldingen is bereikt, kan je jezelf helaas niet meer voor deze datum/locatie aanmelden (uiteraard wel voor één van de andere opties).
Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we je jezelf z.sp.m. aan te melden, neem voor het aanmelden contact op met Van der Glas.
 
Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.
In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. 
Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. 
Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.
Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij o.a. het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.
Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. 
Johan van der Linden speelt exclusief op Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).

Adres:
Van der Glas
Pastorielaan 4A
8441 AA HEERENVEEN

  |  
realisatie: oscreative