Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Le Monde Saxofoondag te Drongen - Gent (België)
2016-09-17 - Plaats:Drongen - Gent (België)


Le Monde Saxofoondag 17 september 2016 Drongen-Gent (B) 

Le Monde Saxophones organiseert i.s.m. Papageno Woodwinds en Vlamo een saxofoondag/workshop op zaterdag 17 september 2016, o.l.v. Werner Geboers. 
Deze deze dag wordt aanbevolen voor iedere saxofonist vanaf middelbare graad muziekacademie (vanaf 3 jaar speelervaring) of saxofonisten die deel uitmaken van een fanfare, harmonie, saxofoonensemble.
Werner Geboers zal ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, etc. 
Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom. 

Tijdens deze saxofoondag zal een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via al-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon).
De benodigde partituren krijgt men, na inschrijving, toegestuurd, zodat iedereen zich muzikaal kan voorbereiden op deze dag.
De gekozen werken die met het saxofoonorkest zullen gespeeld worden, variëren van gemakkelijk tot pittig, waarbij het accent op het lichtere genre muziek zal liggen. 
Gedurende deze dag zal een saxofoonorkest gevormd worden, Werner Geboers zal ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, rieten, mondstukken, etc etc.
De benodigde bladmuziek wordt vooraf aan de deelnemers toegestuurd, zodat iedereen zich muzikaal kan voorbereiden op deze dag.
Dit repertoire is vernieuwd t.o.v. eerder georganiseerde Le Monde Saxofoondagen, bovendien zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel.

Werner Geboers

Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij al zeer vroeg via vaderskant, de saxofoonmicrobe kreeg ingelepeld.?Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt met als optie saxofoon. Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij, enigszins tegen zijn zin, klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. ?Deze klassieke studies bleken echter de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument, technisch, niet veel geheimen meer voor hem had. Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon.
Achteraf heeft hij ook nog een opleiding muziekproducer gevolgd en heeft hij ondertussen zijn eigen opnamestudio opgericht (www.studiowerre.be).

Momenteel is hij actief als projectcoördinator van Musart, de muziekhumaniora te Hasselt. In deze dagopleiding voor aankomend muzikaal talent heeft hij de dagelijkse leiding in handen. Daarnaast geeft hij nog enkele uren les op de academie voor Muziek,Woord en Dans te Beringen en is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt. Hiermee worden jaarlijks een aantal nationale en internationale artiesten begeleid.
Ook de opnamestudio draait op volle toeren. Tal van cd’s werden hier reeds opgenomen en geproduceerd.
Als uitvoerend musicus was hij actief met verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Golden Bisband. ?Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a.: Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, Katrina &The Waves, The Magic Platters, Clouseau, The Fortunes, The Three Degrees, The Gibson Brothers en vele anderen…?met concerten in Curaçao, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Nederland, Portugal Frankrijk,…
Momenteel is Werner de vaste saxofonist van de formatie achter René Froger, de Lou Roman band, en is hij een veel gevraagde gastmuzikant in zeer diverse bands en orkesten.
Als fervente Le Monde speler geeft hij ook bij regelmaat workshops voor dit saxofoonmerk.
Voor meer informatie over Werner Geboers, kijk op www.studiowerre.be


De Le Monde Saxofoondag op 17 september vindt plaats bij 
Papageno Woodwinds, Rondjehuisjesdreef 37, 9031 Drongen (Gent) België.

Aanvang 10.00 uur, de dag zal omstreeks 16.00 uur worden afgesloten.
De kosten voor deelname aan deze dag bedragen slechts € 15,-, ook toehoorders zijn van harte welkom.

Let op: Het aantal saxofonisten dat aan deze dag kan deelnemen is gelimiteerd, wacht dus niet te lang met inschrijven. 

Klik hier om u direct aan te melden!


  |  
realisatie: oscreative