Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Selmer Klarinetdag 22 oktober 2017 Oss
2017-10-22 - Plaats:Oss


BIN/Selmer organiseert i.s.m. “Muzelinck” op zondag 22 oktober 2017 een Klarinetdag in Oss.

Deze Klarinetdag staat onder leiding van Lute Hoekstra (o.a. bekend als solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, internationaal solist ) en is geschikt voor klarinettisten vanaf muziekschoolniveau B/C of met 4 jaar of meer speelervaring.

Deelname is mogelijk op alle klarinetten uit de klarinetfamilie (Bb, Eb, alt-, bas-, contra-alt, contrabasklarinet etc etc), ook klarinettisten die op een merk klarinet dan Selmer spelen zijn van harte welkom!

 

Lute Hoekstra heeft een speciaal programma uitgewerkt waarmee alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen. 

Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt tevens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken, en de keuze van een set-up.

 

Een belangrijk onderdeel van deze dag is de Klezmer muziek, dit genre muziek is de laatste decennia bijzonder populair onder klarinettisten.

De samenstelling van het repertoire voor deze dag is hiermee bijzonder gevarieerd, de benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.

Met dit nieuwe concept zijn deze dagen dus ook voor klarinettisten die reeds eerder aan dergelijke dagen hebben deel genomen bijzonder interessant!

 

Lute Hoekstra (Almelo, 1958) is een Nederlands dirigent en klarinettist, hij  studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam.  Lute studeerde cum laude af voor Uitvoerend Musicus en de aantekening Kamermuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (leraren onder andere Piet Honingh en George Pieterson). Hij speelde na zijn studie als remplaçant enkele jaren bij onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Kamer Orkest, Holland Wind Players, en het Strawinsky Trio. 

Sinds dien was hij vooral bekend als concertmeester en soloklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. 

Naast zijn klarinet heeft Lute Hoekstra tevens een passie met het dirigentschap. Hij studeerde directie bij onder anderen Jan Cober, Pierre Kuijpers en Sef Pijpers sr. De afgelopen decennia dirigeerde hij vele amateurorkesten, onder meer Harmonie St. Jan Wierden, Symfonisch Blaasorkest Enschede, Semper Crescendo Oldenzaal, Concordia Hengelo (ov) en Apollo De Wijk.  In 1999 werd hij met Symfonisch Blaasorkest Enschede landskampioen in de hoogste afdeling. Daarnaast dirigeerde hij een aantal professionele ensembles, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel (Den Haag), het Valerius Ensemble, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Trompetterkorps Bereden Wapens. 

 

Aanvang van deze Selmer Klarinetdag is 10.00 uur, omstreeks 16.00 uur zal de dag worden afgesloten.

De locatie is “Muzelinck, Raadhuislaan 18, 5341 GM OSS”, het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 15,-.

Klik hier om je aan te melden.

 
 

  |  
realisatie: oscreative