Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Willson Trombonedag 24 juni 2017 Roosendaal
2017-06-24 - Plaats:Roosendaal


Blaasinstrumenten Import Nederland/Willson Europe  organiseert op zaterdag 24 juni 2017 i.s.m. Muziekcentrum van Gorp een Willson Trombonedag in Roosendaal.

Aan deze dag zal Jos Jansen (www.josjansenmusic.nl), o.a. bekend als bastrombonist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en internationaal solist, zijn medewerking verlenen.
Deze dag is bijzonder interessant voor iedere tenor- en bastrombonist met 3 jaar of meer speelervaring, uiteraard zijn ook musici die op een ander merk trombone spelen dan Willson van harte welkom!!!


Er wordt aandacht besteed aan o.a. de functie van de trombone binnen de brassbands, harmonie- en fanfareorkesten, het specifiek repertoire voor de trombone, ademhaling, embouchure, techniek, klank, moderne technieken, etc.
Tijdens deze dag wordt een trombonechoir gevormd, o.l.v. Jos Jansen zal veel gemusiceerd worden. 
De benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
Het betreft hier gevarieerd repertoire, hiervoor zijn diverse werken speciaal voor deze dag geselecteerd. 

De gehele dag staat in het teken van de trombone, Jos Jansen zal tevens zelf enkel stukken voordragen.

 

Jos Jansen is afkomstig uit Westervoort. 

Zoals bij vele professionele blazers het geval is, begon zijn muzikale ontwikkeling bij het plaatselijke harmonie orkest. In dit geval St. Gregorius, waar ook zijn vader en broer speelden. 
Met 21 jaar begon hij zijn conservatoriumopleiding in Twente waarna hij deze studie vervolgde in Zwolle, waar hij afstudeerde als muziekdocent.
Vervolgens studeerde hij in Hilversum en werd zo in 1991 uitvoerend musicus.
Jos voelt zich thuis in lichte en klassieke muziekstijlen en is met zijn toegankelijke benadering van muziek inspirerend voor vele muzikanten, en natuurlijk speciaal voor trombonisten.
Jos Jansen was lange tijd verbonden aan de Marinierskapel der koninklijke Marine, daarnaast geeft hij regelmatig workshops en is vaak te gast op toonaangevende trombone festivals.
Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij iedere keer een groot publiek aan te spreken.
Als solist verzorgt hij optredens in o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.
Dirigent (en trombonist) Jos Jansen speelt exclusief op de Willson 551tAW bastrombone.
Kosten voor deelname aan deze dag bedragen slechts € 15,-.
Aanvang 10.30 uur, afsluiting omstreeks 15.30 uur.

De Willson Trombonedag van 24 juni 2017 wordt georganiseerd bij Muziekcentrum van Gorp, Kade 87, 4703 GD Roosendaal.


Klik hier om je direct aan te melden.

 


  |  
realisatie: oscreative