Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Selmer Saxofoondag Assen
2018-02-10 - Plaats:Assen


B.I.N. / Selmer organiseert in samenwerking met de Muziekbond Groningen Drenthe op zaterdag 10 februari een Selmer Saxofoondag in Assen.

Deze dag staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden(o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent ArtEZ Conservatorium Zwolle en HKU Conservatorium Utrecht, Nederlands Blazers Ensemble), met ondersteuning van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra.

Tijdens de Selmer Saxofoondagen die we regelmatig organiseren blijkt bij veel saxofonisten de behoefte te bestaan aan een saxofoondag gericht op het hoger niveau.
Hiermee onderscheidt deze Selmer Saxofoondag zich van de reguliere saxofoondagen die we organiseren: Het niveau dat we van de deelnemers vragen ligt een stukje hoger, het programma van deze dag is toegespitst op saxofonisten met minimaal muziekschoolniveau D of 6 jaar speelervaring.

Tijdens deze Selmer Saxofoondag zal met de deelnemers en het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra een saxofoonorkest samengesteld worden.
Hiervoor is nieuw, gevarieerd repertoire samengesteld, de deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd.
Dit betreft muziek zoals bijvoorbeeld:

·        Bernstein-Slava

·        Bach-Toccata and Fugue

·        Johan van der Linden-Endless Times

·        Glazunov-Fantasy

·        Faure-Pavane

·        Children of Sanchez

 

Klik op de nummers om het betreffende arrangement te beluisteren dat gespeeld zal worden: Zo krijg je een idee van de moeilijkheidsgraad, het is tevens een extra hulpmiddel bij de voorbereiding van de muziek.

Naast de tutti onderdelen zullen de sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofonisten in aparte groepen verdeeld worden waardoor Johan van der Linden, ondersteund door de leden van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra, meer aandacht kan geven aan deze verschillende disciplines binnen de saxofoonfamilie.
Naast de standaard onderwerpen als klank, ademhaling, moderne technieken, samenspel, intonatie etc. hebben de deelnemers de mogelijkheid vooraf zelf aan te geven welke aspecten van het saxofoonspel men graag behandeld wil hebben.
Uiteraard zijn ook musici die op een ander merk saxofoon spelen dan Selmer van harte welkom!

 

Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.  Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.
In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. 
Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij o.a. het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.
Hij wordt tevens regelmatig in binnen- en buitenland uitgenodigd voor het geven van lezingen en masterclasses.
Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. 
Johan van der Linden speelt exclusief op Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).

 Het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra is een ensemble dat bestaat uit klassieke saxofoonstudenten aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Conservatorium in Utrecht (HKU).
Onder leiding van hun docent Johan van der Linden spelen de vakstudenten jaarlijks een programma van  kamermuziek met uitdagend repertoire.
Verrassende arrangementen, maar ook modern repertoire speciaal geschreven voor dit bekende ensemble.
Kleurrijk, gewaagd, avontuurlijk, bescheiden, briljant en soms een beetje naugthy ...............!

 

De Selmer Saxofoondag wordt zaterdag 10 februari 2018 georganiseerd in

Multifunctioneel Centrum Het Schakelveld te Assen.
Witterhoofdweg 1
9405 HX Assen

Aanvang 10.00 uur, omstreeks 16.00 uur zal de dag met een concert van het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra en alle deelnemers gezamenlijk afgesloten.

 

Het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 25,-, in dit bedrag zijn alle kosten voor lunch, koffie en thee inbegrepen.
Klik hier om je direct aan te melden.


  |  
realisatie: oscreative