Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Le Monde Saxofoon Workshop Sliedrecht
2018-05-25 - Plaats:Sliedrecht


Le Monde Saxophones organiseert i.s.m. Muziekhandel Dal Segno op vrijdagavond 25 mei een Saxofoon Workshop te Sliedrecht, o.l.v. Werner Geboers

Deze avond is geschikt voor iedere saxofonist vanaf muziekschool-niveau B of vanaf 3 jaar speelervaring.
Werner Geboers zal ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, keuze van je set-up, etc.
Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom!

Tijdens deze Saxofoon-Workshop zal een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via sopraan-, alt-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon).
De benodigde bladmuziek krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd, zodat iedereen zich kan voorbereiden op deze avond.
De gekozen werken die gespeeld worden variëren van gemakkelijk tot pittig, waarbij het accent op het lichtere genre muziek zal liggen. 
Er zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals klankkleur, timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel.


Werner Geboers 

Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij al zeer vroeg via vaderskant, de saxofoonmicrobe kreeg ingelepeld.

Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt met als optie saxofoon. 

Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. 

Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. 

Deze klassieke studies bleken de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument technisch niet veel geheimen meer voor hem had. 

Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon.

Achteraf heeft hij ook nog een opleiding muziekproducer gevolgd en heeft hij ondertussen zijn eigen opnamestudio opgericht. (www.studiowerre.be).

De opnamestudio draait op volle toeren: Tal van cd’s werden hier reeds opgenomen en geproduceerd.

Momenteel is hij actief als projectcoördinator van Musart, de muziekhumaniora te Hasselt. 

In deze dagopleiding voor aankomend muzikaal talent heeft hij de dagelijkse leiding in handen. 

Daarnaast geeft hij les op de academie voor Muziek,Woord en Dans te Beringen en is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt. 

Hiermee worden jaarlijks een aantal nationale en internationale artiesten begeleid.

 

Als uitvoerend musicus was hij actief met verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Golden Bigband. 
Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a. Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, Katrina &The Waves, The Magic Platters, Clouseau, The Fortunes, The Three Degrees, The Gibson Brothers en vele anderen…
Momenteel is hij de vaste saxofonist van de formatie achter René Froger, de Lou Roman band, en is hij een veel gevraagde gastmuzikant in zeer diverse bands en orkesten.
Werner Geboers speelt exclusief op de Le Monde Satellite Alt- en Tenorsaxofoon in brass uitvoering, als fervente Le Monde speler geeft hij ook bij regelmaat workshops voor dit saxofoonmerk.
Voor meer informatie over Werner Geboers, kijk op www.studiowerre.be.

De Le Monde Saxofoon-Workshop op 25 mei vindt plaats bij Muziekhandel Dal Segno, Leeghwaterstraat 46/47, 3364 AE Sliedrecht.

Aanvang 19.00 uur, de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met B.I.N. (tel.+31 182 644000 of mail 
info@lemondesaxophones.com) of info@dal-segno.nl
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen slechts € 15,-.
Let op: Het aantal saxofonisten dat aan deze workshop kan deelnemen is gelimiteerd, wacht dus niet te lang met inschrijven. 
Klik hier om u direct aan te melden!
  |  
realisatie: oscreative