Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Saxofoondag van het Groene Hart
2018-06-09 - Plaats:Gouda


Saxofoondag van het Groene Hart

 

Blaasinstrumenten Import Nederland (o.a. importeur voor Henri Selmer Paris, Le Monde en Chateau saxofoons) organiseert i.s.m. Cultuurhuis Garenspinnerij een saxofoondag op zaterdag 9 juni te Gouda, o.l.v. Arie Kuit en Maaike Gerlsma.
Deze dag is geschikt voor iedere saxofonist vanaf muziekschoolniveau B of minimaal 4 jaar speelervaring.
Arie Kuit en Maaike Gerlsma zullen ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, etc, waarbij tevens aandacht is voor de saxofoon in de lichte muziek!

Deze dag is geschikt voor iedere saxofonist vanaf muziekschoolniveau B of minimaal 4 jaar speelervaring.
Arie Kuit en Maaike Gerlsma zullen ingaan op de diverse aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, etc, waarbij tevens aandacht is voor de saxofoon in de lichte muziek!

Alle deelnemers komen in een saxofoonorkest, waarmee we repertoire van Lennie Niehaus en Kurt Weil spelen.

Ook worden de deelnemers tijdens deze saxofoondag in meerdere groepen verdeeld:  

Er worden 4 verschillende workshops gegeven, de deelnemers dienen bij aanmelding aan te geven aan welke 2 workshops men deel wil nemen:
-Vibrato o.l.v. Maaike Gerlsma
-Aanzet o.l.v. Maaike Gerlsma
-Blues o.l.v. Arie Kuit

-Muziekapps o.l.v. Arie Kuit

 

    

                                      

 

De Saxofoondag van het Groene Hart op 9 juni vindt plaats in Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34a, 2802 BC Gouda.

Aanvang 10.00 uur, de dag zal omstreeks 15.00 uur middels een slotpresentatie worden afgesloten (einde omstreeks 16.00 uur).
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met B.I.N. (tel.+31 182 644000 of mail info@selmer.nl.
De kosten voor deelname aan deze dag bedragen slechts € 15,-, ook toehoorders zijn van harte welkom.
Let op: Het aantal saxofonisten dat aan deze dag kan deelnemen is gelimiteerd, wacht dus niet te lang met inschrijven. 


Klik hier om u direct aan te melden!


----------------------------------------------------------------------------------------


Arie Kuit
Na zijn Conservatorium opleiding Saxofoon LM, werd Arie Kuit genomineerd voor de Pall Mall Jazz Award en was hij vijf jaar lang de lead-alt saxofonist bij de Glenn Miller Orchestra.
We zien hem nog steeds veel op diverse podia als begeleider van artiesten zoals Laura Fygi, Rita Coolidge, Marco Borsato, Edsilia Rombley, Karin Bloemen en Joke Bruijs.

Arie Kuit is momenteel actief als bandleider van the Skyline Orchestra, arrangeur en saxofonist.
Als docent saxofoon is hij momenteel verbonden aan Het Kunstpunt in Gouda, Het Muziekhuis in Oudewater, en Het Muziekcentrum Den Haag.
Hiernaast geeft hij regelmatig workshops, zoals “The Missing Link” genoemd naar zijn gelijknamige iBook.
Voor verdere informatie, bezoek vooral zijn website: http://www.ariekuit.nl.
Maaike Gerlsma
Maaike Gerlsma studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Adriaan Bosch.
Hierna vervolgde zij haar opleiding bij Jean-Marie Londeix aan het conservatorium van Bordeaux en Ramon Ricker aan de Eastman School of Music in Rochester, N.Y.
Tussen 1980 en 1988 studeerde zij Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waarna ze tussen 1992 en 1995 studeerde aan het Instituut Dirigenten Educatie Harmonie- en Fanfaredirectie bij Jos van der Sijde.
Vanaf 1981 werkte Maaike aan de muziekscholen in Den Haag, Gouda en Woerden, waar ze naast de saxofoonlespraktijk tevens leiding gaf aan saxofoonensembles en diverse orkesten.

Momenteel is ze nog steeds verbonden aan de muziekschool in Gouda (tegenwoordig Cultuurhuis Garenspinnerij genoemd) als saxofoon- en theoriedocent en waar ze Het Elementair Orkest, het Symfonieorkest, het Kamerorkest en het Vrijetijdsorkest van de Garenspinnerij dirigeert.

In de jaren 1998, 1999 en 2000 werkte zij mee aan het BINGO (Blaasmuziek in Nederland Groei en Ontwikkeling)-project van het Nederlands Instituut voor de Blaasmuziek (NIB) en het Repertoire Informatiecentrum voor Muziek (RIM). In dit project is onderzoek gedaan naar twee eeuwen blaasmuziek in Nederland, het resultaat is vastgelegd in een naslagwerk.
Tussen mei 2008 en maart 2014 was zij vast redactielid van De Dirigent, het blad van de Bond van Orkestdirigenten waar zij over onderwerpen schreef als het dirigeren van jeugdorkesten, gehoorbescherming, de dirigentenwedstrijd van het WMC en de erfenis van Adolph Sax in de blaasorkesten.

 


  |  
realisatie: oscreative