Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda-item uit het archief:

Saxofoonavond 22 november Lummen
2018-11-22 - Plaats:Lummen (Belgie)


 Le Monde Saxophones en Adams Lummen organiseren op donderdagavond 22 november een saxofoonavond te Lummen, o.l.v. Werner Geboers en de saxofoondocenten van de Academie Beringen: Graziana Buzzerio, Lieven Henkens, Jean-Paul Hermans en Kristof Aerts.

Deze avond is geschikt voor iedere amateursaxofonist die naast de harmonie e/o fanfare ook eens op een andere manier met de saxofoon in aanraking wil komen.

Tijdens deze avond zal Werner Geboers in een informele sfeer ingaan op de verschillende aspecten die bij het saxofoonspel van belang zijn zoals embouchure, ademhaling, klank, intonatie, houding, techniek, samenspel, rieten, mondstukken, keuze van je set-up, etc. 

Gedurende deze saxofoonavond kan je je instrument gratis laten checken door een erkende reparateur, er zijn hapjes en drankjes voorzien, op Le Monde Saxofoons en saxofoon gerelateerde accessoires zijn extra kortingen en aanbiedingen, en alle deelnemers ontvangen een gratis goody bag!!

Uiteraard zijn ook saxofonisten die op een ander merk dan Le Monde spelen, van harte welkom! 

Deze saxofoonavond wil immers een soort ontmoetingsmoment zijn voor alle liefhebbers van de saxofoon.

Tijdens deze avond zal tevens een saxofoonorkest gevormd worden (van sopranino via sopraan-, alt-, tenor- en bariton- tot eventueel bassaxofoon).

De benodigde bladmuziek krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd, zodat iedereen zich kan voorbereiden op deze avond. 

Ook in de les op de academie voor MWD Beringen zullen deze stukjes zeker al eens ingeoefend worden zodat iedereen kan meedoen!

Ook mensen van buiten de academie zijn uiteraard van harte welkom!

De gekozen werken die gespeeld worden variëren van gemakkelijk tot pittiger maar steeds met partijen die voor iedereen speelbaar moeten zijn.

Er zal extra aandacht besteed worden aan de verschillende aspecten die in de lichte muziek van belang zijn zoals klankkleur, timing, articulatie en de beginselen van het improvisatiespel.

De avond wordt afgesloten middels een gratis toegankelijk concertje waarin de deelnemers de ingestuurde werken aan ouders, familie, collega’s, vrienden en bekenden kunnen laten horen.

 

Werner Geboers 

Werner is geboren in het Noord-Limburgse Lommel (B), waar hij al zeer vroeg via vaderskant, de saxofoonmicrobe kreeg ingelepeld.

Op 9-jarige leeftijd blies hij zijn eerste noten en op 14-jarige leeftijd begon hij te studeren aan de muziekhumaniora van Hasselt met als optie saxofoon. 

Na zijn studies aan de kunsthumaniora ging het richting Leuven, waar hij klassieke saxofoon studeerde aan het Lemmensinstituut. 

Tijdens deze opleiding behaalde hij zijn Laureaats-en Meestergraadsdiploma saxofoon, optie klarinet en lichte muziek. 

Deze klassieke studies bleken de ideale basis voor zijn latere saxofoonspel, aangezien het instrument technisch niet veel geheimen meer voor hem had. 

Na zijn studies in Leuven studeerde hij lichte muziek (pop, rock, jazz) bij de gebroeders Vandendriessche waar hij eindelijk zijn "ei" kwijt kon.

Achteraf heeft hij ook nog een opleiding muziekproducer gevolgd en heeft hij ondertussen zijn eigen opnamestudio opgericht. (www.studiowerre.be).

De opnamestudio draait op volle toeren: Tal van cd’s werden hier reeds opgenomen en geproduceerd.

Momenteel is hij actief als projectcoördinator van Musart, de muziekhumaniora te Hasselt. 

In deze dagopleiding voor aankomend muzikaal talent heeft hij de dagelijkse leiding in handen. 

Daarnaast is hij dirigent van de K.H. Sint-Laurentius te Bocholt. 

Hiermee worden jaarlijks, op de Boggeter Proms,  een aantal nationale en internationale artiesten begeleid.

 

Als uitvoerend musicus was hij actief met verschillende formaties, zowel in het klassieke als het lichtere genre, waaronder: het BRT-Filharmonisch orkest en The Very Bigband. 

Werner maakte, gedurende 8 jaar, deel uit van de vaste begeleidingsband van Gunther Neefs en verzorgde concerten met o.a. Toots Thielemans, Lee Towers, Johny Logan, Ben Kramer, Paul Michiels, Will Tura, Sandra Kim, Jo Lemaire, Helmut Lotti, Katrina &The Waves, The Magic Platters, Clouseau, The Fortunes, The Three Degrees, The Gibson Brothers , Belle Perez, Udo, Scala en vele anderen…

Momenteel is hij de vaste saxofonist van de formatie achter René Froger, de Lou Roman band, en is hij een veel gevraagde gastmuzikant in zeer diverse bands en orkesten.

In het najaar trekt hij samen met Gunther Neefs weer op tournee langs de Vlaamse culturele centra met het Roots 66 project.

Werner Geboers speelt exclusief op de Le Monde Satellite Alt- en Tenorsaxofoon in brass uitvoering, als fervente Le Monde speler geeft hij ook bij regelmaat workshops voor dit saxofoonmerk.

Voor meer informatie over Werner Geboers, kijk op www.studiowerre.be

Deze saxofoonavond vindt plaats bij Muziekcentrale Adams, Bosstraat 73, 3560 Lummen (België).

Aanvang 19.00 uur, de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met info@lemondesaxophones.com) of info@adams-music.be. 

Deze avond is gratis toegankelijk, i.v.m. voorbereidingen en het toesturen van de bladmuziek is aanmelden wel gewenst.

Kijk op http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=15183 om u direct aan te melden!|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|


  |  
realisatie: oscreative