Musicplayer
Welkom bij Blaasinstrumenten Import Nederland
B.I.N. Holding is een exclusief importeur van wereldbefaamde merken als Selmer Paris, Willson en Aidis.
Agenda


26

Mei
Activiteit: Selmer Saxophone Academy 2019
Plaats: Bennekom
Tijd: 14.30-16.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Selmer Saxophone Academy 2019

Selmer Saxophone Academy 2019

Tijdens de saxofoondagen die we regelmatig organiseren blijkt bij veel saxofonisten de behoefte te bestaan aan een evenement gericht op het hoger niveau.

Speciaal voor de ambitieuze, talentvolle amateursaxofonisten organiseert B.I.N./Selmer de Selmer Saxophone Academy 2019, met als doelgroep saxofonisten met minimaal muziekschoolniveau D of 6 jaar speelervaring.

Dit project staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden (o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent Conservatorium Zwolle en Utrecht, Nederlands Blazers Ensemble), met ondersteuning van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra.

Deelname aan dit project is uitsluitend mogelijk indien je op een Selmer (of Seles) saxofoon speelt!


Tijdens de Selmer Saxophone Academy zal met de deelnemers en het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra één saxofoonorkest samengesteld worden.

Hiervoor heeft Johan van der Linden gevarieerd repertoire samengesteld, de deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd.


Het programma voor de Selmer Saxophone Academy is:

1.The Londonderry Air (Danny Boy) - (arr. Craig Rickards, Nigel Wood) 

2. Petite Messe Solennelle, Kyrie - Gioachino Antonio Rossini(1792-1868) (arr. Johan van der Linden) 

3. Le Nozze di Figaro - Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) (arr Johan van der Linden)

4. Arrival of the queen of Sheba - G.F. Händel (1658-1759) (arr. Johan van der Linden)  

5. Schindler’s List - John Williams (arr. Johan van der Linden)


Naast de tutti onderdelen zullen tevens de sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofonisten in aparte groepen verdeeld worden waardoor Johan van der Linden, ondersteund door de leden van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra, meer aandacht kan geven aan deze verschillende disciplines binnen de saxofoonfamilie.

Na 3 repetities worden live Radio4-opnames gemaakt voor het programma “Spiegelzaal” vanuit het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en is er ’s middags een afsluitend concert in “Muziekcentrum OBK” te Bennekom.

De repetities vinden plaats in het HKU (Utrechts Conservatorium), Mariaplaats 28, 3511 LL Utrecht:

Zondag 24 februari 2019:              

10.00-13.00 uur: repetitie.

Zondag 14 april 2019:                 

10.00-13.00 uur: repetitie.

Zondag 14 april 2019:                 

14.00-16.00 uur: Aansluitend op de repetitie verzorgt Florent Milhaud (Saxophone Product Manager bij Selmer Paris) i.s.m. Johan van der Linden een product-presentatie.

Zondag 12 mei 2019:                   

10.00-13.00 uur: repetitie.


De afsluiting van de Selmer Saxophone Academy is in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en het Muziekcentrum OBK Bennekom.

Zondag 26 mei 2019: 

10.00-11.00 uur: Live radio-opnames vanuit het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam voor het Radio4 programma “Spiegelzaal” (voorprogramma van “Het Zondagochtend Concert”).

Zondag 26 mei 2019: 

14.30-16.00 uur: Afsluitend concert “Muziekcentrum OBK” Bennekom.

 

Johan van der Linden (www.johanvanderlinden.com)  studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.

In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. In 2013 verliet hij dit kwartet om zich meer te richten op zijn solistische activiteiten.

Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.

Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. Johan van der Linden speelt exclusief op Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).Het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra(AHSO) is een ensemble dat bestaat uit klassieke saxofoonstudenten aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Conservatorium in Utrecht (HKU).

Onder leiding van hun docent Johan van der Linden spelen de vakstudenten jaarlijks een programma van kamermuziek met uitdagend repertoire.

Verrassende arrangementen, maar ook modern repertoire speciaal geschreven voor dit bekende ensemble.

Kleurrijk, gewaagd, avontuurlijk, bescheiden, briljant en soms een beetje naughty ...............!    


Kosten voor deelname aan het volledige project bedragen slechts € 40,-

In deze prijs zijn 2 toegangskaarten (t.w.v. € 15,-) voor het slotconcert 26 mei inbegrepen.

Indien je de bladmuziek graag wil inzien voordat je jezelf voor dit project aanmeld kan je een e-mail sturen naar info@selmer.nl o.v.v. het instrument waarmee je eventueel wil deelnemen.


Het inschrijfformulier vind je hier: http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=21681.

Na aanmelding zal i.o.m. Johan van der Linden worden bepaald of je voor deelname aan de Selmer Saxophone Academy 2019 in aanmerking komt, je ontvangt hiervan binnen 8 dagen na aanmelding bericht.

Na deze bevestiging is je deelname definitief!

Neem voor meer informatie contact op met BIN / Selmer; tel. +31 182 644 000 info@selmer.nl. .................................................................|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
23

Juni
Activiteit: Selmer Klarinetdag Arnhem
Plaats: Arnhem
Tijd: 10.30 - 15.30 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Selmer Klarinetdag Arnhem

 

Selmer Klarinetdag Arnhem

BIN/Selmer organiseert i.s.m. het Arnhems Klarinetkoor een Selmer Klarinetdag op 23 juni in Arnhem.
Deze Klarinetdag staat onder leiding van Lute Hoekstra (o.a. bekend als solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, internationaal solist) en is geschikt voor klarinettisten vanaf muziekschoolniveau B of met 3 jaar of meer speelervaring.
Deelname is mogelijk op alle klarinetten uit de klarinetfamilie (Bb, Eb, alt-, bas-, contra-alt, contrabasklarinet etc etc), ook klarinettisten die op een merk klarinet dan Selmer spelen zijn van harte welkom!

Lute Hoekstra heeft een speciaal programma uitgewerkt waarmee alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen.
Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt tevens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken, en de keuze van een set-up.
Een belangrijk onderdeel van deze dag is de Klezmer muziek, dit genre muziek is de laatste decennia bijzonder populair onder klarinettisten.
De samenstelling van het repertoire voor deze dag is hiermee bijzonder gevarieerd, de benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
Met dit nieuwe concept zijn deze dagen dus ook voor klarinettisten die reeds eerder aan dergelijke dagen hebben deel genomen bijzonder interessant!

Lute Hoekstra (Almelo, 1958) is een Nederlands dirigent en klarinettist, hij  studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam.  Lute studeerde cum laude af voor Uitvoerend Musicus en de aantekening Kamermuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (leraren onder andere Piet Honingh en George Pieterson). Hij speelde na zijn studie als remplaçant enkele jaren bij onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Kamer Orkest, Holland Wind Players, en het Strawinsky Trio.
Sinds dien was hij vooral bekend als concertmeester en soloklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Naast zijn klarinet heeft Lute Hoekstra tevens een passie met het dirigentschap. Hij studeerde directie bij onder anderen Jan Cober, Pierre Kuijpers en Sef Pijpers sr. De afgelopen decennia dirigeerde hij vele amateurorkesten, onder meer Harmonie St. Jan Wierden, Symfonisch Blaasorkest Enschede, Semper Crescendo Oldenzaal, Concordia Hengelo (ov) en Apollo De Wijk.  In 1999 werd hij met Symfonisch Blaasorkest Enschede landskampioen in de hoogste afdeling. Daarnaast dirigeerde hij een aantal professionele ensembles, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel (Den Haag), het Valerius Ensemble, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Trompetterkorps Bereden Wapens.

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een muziekensemble dat uit enkel klarinetten bestaat.
In Nederland is dit een bijzonder gegeven; er zijn maar een paar vergelijkbare ensembles. Momenteel bestaat het AKK uit 24 amateur-klarinettisten die de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet bespelen.
De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende Clarinet Choirs. Daar wordt op High Schools veel aan sport en muziek gedaan. Men groepeert alle klarinetten samen en vormt zo een Clarinet Choir, net zoals zangers die met hun verschillende stemmen samen een koor vormen. Zo is het AKK aan haar naam gekomen: Arnhems Klarinettenkoor.

Het repertoire van het AKK omvat 200 partituren en is zeer divers. Het varieert van klassieke muziek tot werk van hedendaagse componisten en omvat vele genres. Jazz, blues, klezmer, volksmuziek zijn slechts enkele voorbeelden.
Het AKK geeft concerten in Arnhem en omgeving, maar ook buiten de regio en ook over de landsgrenzen heen. Bijzonder waren de optredens in Noorwegen, Oostenrijk en Frankrijk.
Sinds 1991 is Peter Beerkens (basklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht) de dirigent van het AKK.

Aanvang van deze Selmer Klarinetdag is 10.30 uur, omstreeks 15.30 uur zal de dag met een eindpresentatie worden afgesloten.
De locatie is “Wijkcentrum De Spil, Lupinestraat 12, 6841 GD  ARNHEM”,het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 15,-.
Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden op http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=21330 of neem contact op middels info@selmer.nl.|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
21

September
Activiteit: Westland Saxofoon Festival
Plaats: Naaldwijk
Tijd: 11.00 - 21.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Westland Saxofoon Festival

Al weer de 6e editie van het Westland Saxofoon Festival.  Dit jaar in WestlandTheater De Naald, Muziek centrum Westland en de oude kerk in Naaldwijk. Er is véél te zien, te horen en te doen.

 

21 september Saxofoondag voor deelnemers.

 

Bekende saxofonisten, zoals Arno Bornkamp, Nils van Haften, Leo van Oostrom en Lars Niederstrasser, geven masterclasses, workshops en concerten.

 

Dit jaar hebben we een speciale saxofonist in ons midden en dat is niemand minder dan John Helliwell van de Band SUPERTRAMP.

 

Dit festival wordt ondersteund door BIN/Selmer en zij zullen tijdens het festival zal BIN/Selmer aanwezig zijn met een presentatie.

Ook zal er een stand aanwezig zijn met Chateau, Le Monde Saxophnes en Henri SELMER Paris saxofoons.

 

Kijk voor meer informatie op www.westlandsaxofoonfestival.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
Archief
Willson Euphoniumdag i.s.m. Vlamo - 24-01-2015
Westland Saxofoon Festival - 31-01-2015
Le Monde saxofoondag - 07-03-2015
Le Monde saxofoondag - 14-03-2015
Klaverblad Verzekeringen Klarinetten Play In - 21-03-2015
Selmer Klarinet Workshop - 10-04-2015
Workshop ''Saxofoon in de lichte muziek'' - 20-04-2015
Klarinet Festival Maastricht - 15-05-2015
Selmer Saxofoondag 31 mei o.l.v. Johan van der Linden te Beesd - 31-05-2015
Willson Euphonium Academy januari t/m juni 2015 - 30-06-2015
North Sea Jazz 2015 - 10-07-2015
Selmer Saxophone Academy - 18-10-2015
Saxofoonworkshop ''De saxofoon in de lichte muziek.'' - 20-10-2015
Selmer Klarinetdag Ittervoort o.l.v. Roeland Hendrikx - 07-11-2015
Saxofoondag De Saxofoonwinkel - 14-11-2015
Walter Boeykens Clarinet Festival - 30-01-2016
Saxofoondag in samenwerking met Zwols Saxofoon Orkest - 09-04-2016
Selmer Presents in Wijchen - 27-05-2016
Selmer Presents in Veldhoven - 03-06-2016
Selmer Presents in Heerenveen - 04-06-2016
Selmer Presents in Ittervoort - 11-06-2016
Selmer Presents in Muiderberg - 15-06-2016
Selmer Presents in Roosendaal - 17-06-2016
Selmer Presents in Deventer - 21-06-2016
North Sea Jazz 2016 - 08-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 09-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 10-07-2016
Le Monde Saxofoondag te Drongen - Gent (België) - 17-09-2016
Selmer Klarinetdag De Wijk o.l.v. Lute Hoekstra - 18-09-2016
Le Monde saxofoondag - 08-10-2016
Selmer Klarinetdag i.s.m. Muziekcentrum Van Gorp o.l.v. Lute Hoekstra - 15-10-2016
HARD RESET - De Kracht van Muziek, benefiet concert door Ties Mellema & Friends - 30-10-2016
Willson Trombonedag in Sint Annaparochie - 05-11-2016
Willson Trombonedag in IJsselmuiden - 12-11-2016
SAX16 - 19-11-2016
Syrene vriendinnendag - 03-06-2017
Willson Trombonedag 24 juni 2017 Roosendaal - 24-06-2017
Summer Wind Academy - 08-09-2017
Willson Trombone Workshop 29 september 2017 Roosendaal - 29-09-2017
Selmer Klarinetdag Borculo 30 september 2017 Borculo - 30-09-2017
Selmer Klarinetdag 22 oktober 2017 Oss - 22-10-2017
Selmer Saxofoondag Assen - 10-02-2018
Le Monde Saxofoon Workshop Sliedrecht - 25-05-2018
Saxofoondag van het Groene Hart - 09-06-2018
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Ittervoort - 23-06-2018
North Sea Jazz 2018 Rotterdam - 13-07-2018
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Roosendaal - 15-09-2018
Selmer Klarinetdag Ittervoort - 22-09-2018
Selmer Klarinetdag Zwolle - 13-10-2018
Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” Sliedrecht - 20-11-2018
Saxofoonavond 22 november Lummen - 22-11-2018
Nieuwjaarsbijeenkomst Casper van der Spek - 23-01-2019
Saxophone Workshop 13. März 2019 Koblenz - 13-03-2019
Willson Trombonedag 16 maart 2019 Assen - 16-03-2019
Selmer Super Sessions 6 april 2019 Deventer - 06-04-2019

  |  
realisatie: oscreative