Musicplayer
Agenda
Een overzicht van de activiteiten (mede) georganiseerd door B.I.N.
Agenda


15

September
Activiteit: Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Roosendaal
Plaats: Roosendaal
Tijd: 13.00-16.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Roosendaal

Professionele muzikant, wat houdt dit precies in?
Lezing en ervaringen uit het leven van Selmer Artist Allard Buwalda.


Zaterdag 15 september organiseert BIN/Selmer i.s.m. Muziekcentrum Van Gorp de Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda in Roosendaal.

Naast hoofdvakdocent Saxofoon Jazz en Pop behoort Allard Buwalda tot de smalle top van Nederlandse musici en is bekend van Radio, TV, en Theater.
Op TV en in de theaters is hij met zijn Selmer saxofoons regelmatig in beeld bij o.a. Paul de Leeuw (de Kwis), Voice of Holland, en de Edwin Evers Band.
Daarnaast hoor je hem onbewust vrijwel dagelijks op radio en TV: Als studio-musicus is hij verantwoordelijk voor veel Radio/TV en Reclame-tunes, en hij werkte mee aan ontelbare CD’s van veel internationale artiesten.

Tijdens deze middag neemt Allard je mee in zijn wereld en werkzaamheden als saxofonist.
Hij geeft je een blik achter de schermen en laat zien hoe hij in de studio opnames inspeelt, hoe deze opnames daarna bewerkt worden waarna ze uiteindelijk klinken zoals jij ze op de radio, TV of CD hoort!
Hij zal tevens ingaan op de verschillen bij het saxofoonspel in de klassieke en lichte muziek, denk hierbij aan je sound, materiaalkeuze/set up, frasering, timing, en hij zal aan de hand van diverse voorbeelden laten zien en horen hoe hij een improvisatie/solo opbouwt.
Uiteraard zal hij diverse stukken ten gehore brengen, en er is gelegenheid in een informele sfeer vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen.
Na afloop bestaat tevens de mogelijkheid onder begeleiding van Allard Buwalda de verschillende Selmer saxofoons te proberen, hij kan je tevens tips & tricks geven en begeleiden bij de keuze van je set-up.

 

Aanvang van deze Selmer Super Sessions is 13.00 uur, de middag zal omstreeks 16.00 uur worden afgesloten.
De locatie is Muziekcentrum Van Gorp, de kosten voor het bijwonen deze middag bedragen slechts € 15,-.
Klik hier voor het on-line aanmeld formulier.

 

Allard Buwalda(www.allardbuwalda.nl) is bekend van TV/Radio en Theater, waar hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen was bij div. shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland,  Idols, X-Factor en de Edwin Eversband om maar een paar te noemen.
Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor div. Radio/TV en Reclame-tunes. 

Geboren te Leeuwarden in 1967, speelde reeds saxofoon vanaf z’n zevende, in de plaatselijke harmonie, eerst saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit. 
Vervolgens ging Allard klassiek saxofoon studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum. 
Begin jaren negentig rondde Allard zijn Conservatorium studie te Hilversum uitmuntend af, als docerend en uitvoerend musicus. 

Als lead-alt/solist maakte hij deel uit van o.a. The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw. 

Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en is Allard reeds toegetreden tot de zo smalle top van de Nederlandse musici en heeft al in 1990 twee Jazz prijzen in de wacht gesleept nl. de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award. 
Tevens heeft hij drie solo CD’s gemaakt: Together (1992), The Right Track (2005) en in 2008 The Return of the Elephant met The Phonebone Quintet welke is genomineerd voor een Edison Jazz Award.
Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de div. stijlen van de Jazz- en Popmuziek, hierbij maakt hij op lyrische wijze virtuoos gebruik van alle saxofoons, klarinetten, fluit en piccolo. 

Sinds 1996 is Buwalda verbonden als Hoofdvak-docent Saxofoon 

Jazz en Pop aan het Artez Conservatorium te Zwolle.
Naast z’n solistische kwaliteiten werkte hij ook mee aan ontelbare CD’s van nationale en internationale artiesten met z’n blazerssectie The Jayhorns (o.a David Guetta, Alain Clark, Marco Borsato, etc.).

Allard Buwalda speelt exclusief op Selmer saxofoons; Altsaxofoon Reference 54, Tenorsaxofoon Reference 54,  sopraan saxofoon MarkVI en de Baritonsaxofoon SA80 II.
22

September
Activiteit: Selmer Klarinetdag Ittervoort
Plaats: Ittervoort
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Selmer Klarinetdag Ittervoort

BIN/Selmer organiseert i.s.m. Muziekcentrale Adams op zaterdag 22 september 2018 een Klarinetdag in Ittervoort.
Deze klarinetdag staat onder leiding van Lute Hoekstra (o.a. bekend als solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, internationaal solist ) en is geschikt voor klarinettisten vanaf muziekschoolniveau B/C of met 4 jaar of meer speelervaring.
Deelname is mogelijk op alle klarinetten uit de klarinetfamilie (Bb, Eb, alt-, bas-, contra-alt, contrabasklarinet etc etc), ook klarinettisten die op een merk klarinet dan Selmer spelen zijn van harte welkom!

Lute Hoekstra heeft een speciaal programma uitgewerkt waarmee alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen.
Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt tevens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken, en de keuze van een set-up.
Een belangrijk onderdeel van deze dag is de Klezmer muziek, dit genre muziek is de laatste decennia bijzonder populair onder klarinettisten.
De samenstelling van het repertoire voor deze dag is hiermee bijzonder gevarieerd, de benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
Met dit nieuwe concept zijn deze dagen dus ook voor klarinettisten die reeds eerder aan dergelijke dagen hebben deel genomen bijzonder interessant!

Lute Hoekstra (Almelo, 1958) is een Nederlands dirigent en klarinettist, hij  studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam.  Lute studeerde cum laude af voor Uitvoerend Musicus en de aantekening Kamermuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (leraren onder andere Piet Honingh en George Pieterson). Hij speelde na zijn studie als remplaçant enkele jaren bij onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Kamer Orkest, Holland Wind Players, en het Strawinsky Trio.
Sindsdien was hij vooral bekend als concertmeester en soloklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Naast zijn klarinet heeft Lute Hoekstra tevens een passie met het dirigentschap. Hij studeerde directie bij onder anderen Jan Cober, Pierre Kuijpers en Sef Pijpers sr. De afgelopen decennia dirigeerde hij vele amateurorkesten, onder meer Harmonie St. Jan Wierden, Symfonisch Blaasorkest Enschede, Semper Crescendo Oldenzaal, Concordia Hengelo (ov) en Apollo De Wijk. 
In 1999 werd hij met Symfonisch Blaasorkest Enschede landskampioen in de hoogste afdeling. Daarnaast dirigeerde hij een aantal professionele ensembles, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel (Den Haag), het Valerius Ensemble, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Trompetterkorps Bereden Wapens.
Lute Hoekstra is Selmer Artist en speelt exclusief op de Selmer Privilège klarinetten.


Clarinet Choir Weert

De Selmer Klarinetdag zal worden afgesloten met een concertje van het Clarinet Choir Weert.

Clarinet Choir Weert (CCW) is een onderdeel van het Rick te Weert (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie, voorheen Academie voor Muziek en Dans). Dit klarinetensemble staat onder leiding van John van Peij en vierde|wproSelectionStart||wproSelectionEnd| in 2016 zijn 30-jarig jubileum. De leden zijn een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers, allen afkomstig uit Midden-Limburg en oostelijk Noord-Brabant.

In 1986 startte John van Peij (docent klarinet en saxofoon) met 4 leerlingen een klarinetkwartet. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot een volwaardig en compleet Clarinet Choir. Deze groep timmert al jaren flink aan de weg en treedt regelmatig op, zowel in Nederland als in het buitenland. 


Aanvang van deze Selmer Klarinetdag is 10.00 uur, omstreeks 15.00 uur zal de dag worden afgesloten met een concertje van alle deelnemers en het Clarinet Choir Weert.
Dit concert is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

De locatie is Muziekcentrale Adams, Aziëstraat 17-19, 6014 DA Ittervoort, het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt slechts € 15,-.

Klik hier om jezelf on-line aan te melden voor deze dag!

 
13

Oktober
Activiteit: Selmer Klarinetdag Zwolle
Plaats: Zwolle
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Selmer Klarinetdag Zwolle

BIN/Selmer organiseert in samenwerking met het Mpingo Clarinet Choir op zaterdag 13 oktober 2018 een Selmer Klarinetdag in Zwolle.
Deze Klarinetdag staat onder leiding van Lute Hoekstra (voormalig solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en internationaal solist) en is geschikt voor klarinettisten van alle leeftijden en niveaus.|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|
Deelname is mogelijk op alle klarinetten uit de klarinetfamilie (bes, es, alt, bas, contra-alt of contrabasklarinet), ook klarinettisten die op een merk klarinet dan Selmer spelen zijn van harte welkom!
Met alle spelers samen wordt een klarinetorkest gevormd. 

Lute Hoekstra heeft een speciaal programma uitgewerkt waarin alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen. Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken en de keuze van een set-up.
Een belangrijk onderdeel van deze dag is de klezmermuziek, dit genre is de laatste decennia bijzonder populair onder klarinettisten.
Lute Hoekstra zal tevens een solowerk spelen, samen met het gelegenheidsensemble, dat bij dit werk geleid zal worden door Karin Vrieling, dirigent van het Clarinet Choir Mpingo.  
Tevens is op deze dag Martin van Zanten aanwezig met een aantal historische klarinetten uit zijn verzameling.
Ondersteund door middel van een PowerPointpresentatie laat hij de geschiedenis en historische ontwikkeling van het instrument zien.

De samenstelling van het repertoire en de invulling voor deze dag is bijzonder gevarieerd en ook voor klarinettisten die reeds eerder aan een klarinetdag hebben  deelgenomen bijzonder interessant! De bladmuziek wordt vooraf toegestuurd.
Aanvang van deze Selmer Klarinetdag is 9.30 uur, omstreeks 16.00 uur zal de dag worden afgesloten met een slotpresentatie. De locatie is De Zevensprong, Mannagras 30, 8043 KD Zwolle, het inschrijfgeld voor deze dag bedraagt € 20,- (dit is inclusief koffie/thee/fris).

Klik hier om jezelf on-line aan te melden voor deze klarinetdag!

 

Lute Hoekstra (1958) studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam. Zijn (klarinet)docenten waren Piet Honigh en George Pieterson. Na zijn studie remplaceerde hij enkele seizoenen bij het Radio Kamerorkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Lute was ruim 25 jaar concertmeester en solo-klarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Als kamermuziekspeler maakte hij jaren deel uit van de Holland Wind Players en het Strawinsky Trio.
Lute volgde directielessen bij onder andere Jan Cober, Pierre Kuypers en Sef Pijpers en dirigeerde met veel succes verschillende amateur-orkesten. Als gastdirigent was hij werkzaam bij het Trompetter Korps Bereden Wapens , het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht , de Koninklijke Militaire Kapel, het Valerius Ensemble.
Lute Hoekstra is Selmer Artist en speelt exclusief op de Selmer Privilège klarinetten.


Al tijdens zijn conservatoriumstudie kwam Martin van Zanten (1961) in contact met diverse klarinetbouwers en bezocht hij vele muziekinstrumentenmusea in heel Europa. Tijdens deze bezoeken werd hij geënthousiasmeerd om zelf oude en bijzondere klarinetten te gaan verzamelen. In de laatste 35 jaren heeft hij een verzameling opgebouwd van meer dan 120 verschillende klarinetten, uit de periode 1795-2010.
In zijn woonplaats Kampen (Overijssel) ontvangt hij regelmatig geïnteresseerden, muziekschool- en conservatoriumstudenten.
Tijdens de Selmer Klarinetdag zal Martin aanwezig zijn met onder andere van de bouwer Selmer een zeldzame full Albert klarinet tot lage es, een full Böhm met Barretsysteem, een metalen besklarinet inclusief finetuner en metalen mondstuk en een exemplaar van het model Centered Tone uit 1954 waarop Benny Goodman destijds furore maakte.


Karin Vrieling
is sinds 2015 dirigent van het Zwolse Mpingo Clarinet Choir (www.mpingo.nl) en sinds  1999 van het Groninger klarinetorkest Clarinets Unlimited (www.clarinetsunlimited.nl).
Daarnaast is ze eindredacteur van het tijdschrift de Klarinet, dat elke twee maanden verschijnt. Het blad bevat  klarinetnieuws, achtergrondartikelen, interviews, cd- en boekbesprekingen, tests, speciale acties enzovoorts (www.deklarinet.com). Karin is als klarinetdocent en coördinator verbonden aan het Zwolse docentencollectief Dubbelgreep en speelt in Ensemble Drie (fluit-klarinet-acordeon).


Tijdsindeling 13 oktober 2018:
09.30-10.00       binnenkomst en aanmelden/koffie/thee
10.15-12.30       repetitie (met pauze)
12.30-13.15       lunchpauze

13.15-13.45       presentatie historische klarinetten

14.00-15.15       repetitie
16.00-16.45       eindpresentatie 

 
20

November
Activiteit: Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” Sliedrecht
Plaats: Sliedrecht
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Informatie:
Lees verder... Lees over Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” Sliedrecht

Dinsdagavond 20 november organiseert Le Monde Saxophones i.s.m. Muziekhandel Dal Segno een workshop te Sliedrecht, met als thema “Saxofoon in de lichte muziek”.
Deze workshop staat o.l.v. Ben Rodenburg (o.a. vaste saxofonist bij Bakermat), het betreft een actieve workshop waarin de rol van de saxofoon in de moderne muziek behandeld wordt.
In de huidige, moderne muziek is de saxofoon bijzonder populair in verschillende settingen als Bakermat, Klingande, en in de verschillende blazerssecties bij popconcerten en TV Shows.
Naast deze voorbeelden komen verschillende aspecten aan bod zoals toonladders, improvisatie, sound, setup, apparatuur en special effects.

Een belangrijk gedeelte van de workshop bestaat uit (eenvoudige) improvisatie, enige kennis van en affiniteit met lichte muziek, akkoorden, en toonladders is dus wel wenselijk. 
Daarnaast wordt aandacht besteed aan het schrijven en spelen van eenvoudige, pakkende thema’s en de verschillende opnametechnieken.

Deelnemers krijgen vooraf enige informatie toegestuurd m.b.t. de akkoorden en thema’s die behandeld worden zodat men dit vooraf kan voorbereiden.
Let op: Het maximum aantal deelnemers is begrensd, meld je dus snel aan!

 

Ben Rodenburg (1988) is geboren in Rotterdam en begon op zijn 9e met het spelen van saxofoon. Na het afronden van de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam heeft hij op de jazzacademie van het Rotterdams Conservatorium (Codarts) zijn saxofoonstudie vervolgd.
Tijdens zijn studie is hij altijd actief geweest in het popcircuit. 
Vanaf 2009 tot 2011 was hij vast bandlid van Waylon (bekend van Wicked Way, The Common Linnets) en tourde hij door binnen- en buitenland. 

Ben is tevens een veel gevraagd sessiemuzikant en heeft gespeeld met o.a.: Alain Clark, Wolter Kroes, Van Velzen, Edsilia Rombley, Shirma rouse.
Daarnaast heeft hij voor X Factor, SBS en verschillende binnenlandse en buitenlandse artiesten veel studiowerk gedaan.

 

Vanaf 2013 is hij vaste saxofonist van Bakermat (bekend van zijn internationale hit One Day - Vandaag) met wie hij over de gehele wereld concerten verzorgt, van Duitsland tot Spanje, van Australië tot Amerika.  Naast Bakermat heeft Ben met andere internationaal bekende Dj’s mogen samen werken zoals o.a. Lucien Foort, Roog, Erick E, Shermanology, Thomas Jack, Dimmi, De Hofnar. Op dit moment is Ben één van de meest toonaangevende saxofonisten in de Dance industrie.


De Workshop “Saxofoon in de lichte muziek” op 20 november vindt plaats bij Muziekhandel Dal Segno, Leeghwaterstraat 46/47, 3364 AE Sliedrecht.
Aanvang 19.00 uur, de avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten.
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met B.I.N. (tel.+31 182 644000 of mail info@lemondesaxophones.com) of info@dal-segno.nl
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen slechts € 15,-.
Let op: Het aantal saxofonisten dat aan deze workshop kan deelnemen is gelimiteerd, wacht dus niet te lang met inschrijven. 

Klik hier om u direct aan te melden!


 

 Routebeschrijving
Leeghwaterstraat 46/47, 3364 AE Sliedrecht

Archief
Willson Euphoniumdag i.s.m. Vlamo - 24-01-2015
Westland Saxofoon Festival - 31-01-2015
Le Monde saxofoondag - 07-03-2015
Le Monde saxofoondag - 14-03-2015
Klaverblad Verzekeringen Klarinetten Play In - 21-03-2015
Selmer Klarinet Workshop - 10-04-2015
Workshop ''Saxofoon in de lichte muziek'' - 20-04-2015
Klarinet Festival Maastricht - 15-05-2015
Selmer Saxofoondag 31 mei o.l.v. Johan van der Linden te Beesd - 31-05-2015
Willson Euphonium Academy januari t/m juni 2015 - 30-06-2015
North Sea Jazz 2015 - 10-07-2015
Selmer Saxophone Academy - 18-10-2015
Saxofoonworkshop ''De saxofoon in de lichte muziek.'' - 20-10-2015
Selmer Klarinetdag Ittervoort o.l.v. Roeland Hendrikx - 07-11-2015
Saxofoondag De Saxofoonwinkel - 14-11-2015
Walter Boeykens Clarinet Festival - 30-01-2016
Saxofoondag in samenwerking met Zwols Saxofoon Orkest - 09-04-2016
Selmer Presents in Wijchen - 27-05-2016
Selmer Presents in Veldhoven - 03-06-2016
Selmer Presents in Heerenveen - 04-06-2016
Selmer Presents in Ittervoort - 11-06-2016
Selmer Presents in Muiderberg - 15-06-2016
Selmer Presents in Roosendaal - 17-06-2016
Selmer Presents in Deventer - 21-06-2016
North Sea Jazz 2016 - 08-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 09-07-2016
North Sea Jazz 2016 - 10-07-2016
Le Monde Saxofoondag te Drongen - Gent (België) - 17-09-2016
Selmer Klarinetdag De Wijk o.l.v. Lute Hoekstra - 18-09-2016
Le Monde saxofoondag - 08-10-2016
Selmer Klarinetdag i.s.m. Muziekcentrum Van Gorp o.l.v. Lute Hoekstra - 15-10-2016
HARD RESET - De Kracht van Muziek, benefiet concert door Ties Mellema & Friends - 30-10-2016
Willson Trombonedag in Sint Annaparochie - 05-11-2016
Willson Trombonedag in IJsselmuiden - 12-11-2016
SAX16 - 19-11-2016
Syrene vriendinnendag - 03-06-2017
Willson Trombonedag 24 juni 2017 Roosendaal - 24-06-2017
Summer Wind Academy - 08-09-2017
Willson Trombone Workshop 29 september 2017 Roosendaal - 29-09-2017
Selmer Klarinetdag Borculo 30 september 2017 Borculo - 30-09-2017
Selmer Klarinetdag 22 oktober 2017 Oss - 22-10-2017
Selmer Saxofoondag Assen - 10-02-2018
Le Monde Saxofoon Workshop Sliedrecht - 25-05-2018
Saxofoondag van het Groene Hart - 09-06-2018
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda, Ittervoort - 23-06-2018
North Sea Jazz 2018 Rotterdam - 13-07-2018

  |  
realisatie: oscreative