Musicplayer
Welkom bij Blaasinstrumenten Import Nederland
B.I.N. Holding is een exclusief importeur van wereldbefaamde merken als Selmer Paris, Willson en Aidis.

Selmer Paris

Saxofoons
1928 stond Selmer geregistreerd als Henri Selmer & Cie, er waren destijds reeds 180 mensen voor het bedrijf werkzaam. 1928 was tevens het jaar dat Selmer Frankrijk Adolph Sax & Cie overnam, hiermee startte het legendarische tijdperk van de Selmer saxofoons. De huidige Selmer saxofoons komen tegemoet aan de behoeften van professionele als amateur saxofonisten in zowel de klassieke als lichte muziek.

Klarinetten
Toen Henri Selmer in 1885 de Selmer-Paris fabriek begon, was hij soloklarinettist bij het Orkest van de Parijse Opera Comique. Hij wijdde zijn hele leven aan het klarinetspel en de klarinetfabricage. 
Inmiddels heeft Henri Selmer Parijs een internationale reputatie opgebouwd. Een actief onderzoeks- en ontwikkelingsbeleid, voortdurende verbetering van productiemethoden en -technieken en een wereldwijd opgezet distributie- en promotienetwerk hebben ervoor gezorgd dat SELMER Parijs instrumenten door de grootste musici op aarde worden bespeeld en dat het hoogst mogelijke populariteisniveau wordt bereikt.

Mondstukken
Met de vervaardiging van zo'n 120.000 stuks per jaar (saxofoon en klarinet bij elkaar) is de mondstukkenproductie kwantitatief de eerste activiteit van Selmer Parijs.

Het mondstuk speelt een hoofdrol voor wat betreft de geluidskwaliteit van het instrument. Gegeven het belang van het mondstuk voor de toonproductie, heeft de keuze van het materiaal invloed op het timbre van het instrument, evenals de keuze van de opening.Nieuws en activiteiten:

      |  
    realisatie: oscreative