Musicplayer
Welkom bij Blaasinstrumenten Import Nederland
B.I.N. Holding is een exclusief importeur van wereldbefaamde merken als Selmer Paris, Willson en Aidis.

Willson


Al zeer lang geldt Willson onder beroepsmusici in Noord-Amerika, Europa, Azie en Australiië als de euphoniumbouwer. Deze erkenning heeft Willson ertoe gebracht zijn vakkennis tevens te gebruiken om een reeks professionele tuba's in Eb,  CC, F en BBb van wereldklasse te creëren, een lijn 'large en medium bore' trombones en een unieke serie hoorns.

Willy Kurath Sr., een klarinettist en tubaïst die het felbegeerde Zwitserse Nationale Koperblaasinstrumentmakers Certificaat had behaald, begon in 1950 een reparatie-atelier en voegde daar afdelingen voor onderzoek, ontwerp, ontwikkeling en vervaardiging van koperblaasinstrumenten aan toe.In 1955 had de heer Kurath besloten om zijn energie en aanzienlijke talent te wijden aan het bouwen van 's werelds beste lage koperblaasinstrumenten. 

Traditioneel vakmanschap en Zwitserse technologische precisie worden gecombineerd om de constante kwaliteit tijdens het gespecialiseerde en exclusieve productieproces van ieder Willson instrument te waarborgen.
Iedere stap in het productieproces wordt persoonlijk gecontroleerd door Willy Kurath sr. en zijn zoon Willi jr., een euphoniumspeler, zakenman en tevens trotse bezitter van het Nationale Koperblaasinstrumentmakers Certificaat.

Als enige in de wereld van koperblaasinstrumentmakers waarborgt Willson de kwaliteit en uniformiteit van zijn producten door zelf alle onderdelen te vervaardigen. 
De Willson Company stelt zich ten doel de hoogste kwaliteit koperen blaasinstrumenten te maken door:
- intensief contact te onderhouden met musici en ze te betrekken bij onderzoek en ontwikkeling;
- een combinatie te zoeken van de meest begaafde handwerkslieden en moderne technologie
- de productie klein te houden en in handen te geven van een klein maar uiterst vakbekwaam en toegewijd productieteam;
- zich te houden aan strikte en eerlijke handelsprincipes en zodoende een directe en vriendschappelijke relatie met zijn klanten te onderhouden  |  
realisatie: oscreative